EN BROBYGGANDE TIDSKRIFT
som vill utveckla ett ömsesidigt förtroende mellan kristna och judar och befrämja en vänskaplig inställning till Israels land och folk
Textalk Classic
EN BROBYGGANDE TIDSKRIFT
Jabbok
Ansvarig utgivare:   Ben Benson
Webmaster:   Ben Benson
Redaktion:   Ben, Leif, Eva
Måndagen den 19 mars 2018 - klockan 13:21
Artiklar
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

 OFFER FÖR TERRORATTACK BAD MED ARABER PÅ TEMPELBERGET

 


OFFER FÖR TERRORATTACK BAD MED ARABER PÅ TEMPELBERGET


Eva Hermansson 2014-11-10


Rabbin Yehuda Glick kämpar för lika rättigheter för judar, araber och kristna att få be på Tempelberget. Judar har begränsad rätt att be där. Han har mycket goda relationer till araber och man kunde se honom sitta sida vid sida med araber och be tillsammans med dem. Den 29 oktober blev han utsatt för ett terroristangrepp.

Han befinner sig på Shaare Zedek Medical Center i Jerusalem och hans tillstånd är stabilt och förbättras.  Enligt uppgifter från 9 november kan han fortfarande inte tala, men han kommunicerar med familj och vänner genom att skriva på en whiteboard. Många ber att rabbinen snart skall bli helt återställd.


 

Översättning från artikel i "United with Israel":

En video (videon finns ej tillgänglig på Jabbok) visar när rabbinen Yehuda Glick ber sida vid sida med araber och han citerar också versar från Koranen. Han är ett levande exempel på fredlig samexistens mellan israeler och araber. På onsdag kväll (29 okt) sköts han ner av en arab från Jerusalem som tillhörde Islamiska Jihads terroristorganisation i ett försök att mörda honom.

Rabbin Glick får intensivvård nu och kämpar för sitt liv. Vi ber mycket för att han snart skall bli helt återställd. Han sköts med 3 skott på nära håll av en arab som bodde i Jerusalem och som jobbade på Begin Heritage Center. Terroristen hade suttit många år i ett israeliskt fängelse innan han frigavs 2012.

I videon kan man klart se hur rabbinen sitter med araberna på Tempelberget och ber tillsammans med dem. Den vision och hopp som uttrycks i Bibeln beskriver en framtid där det tredje templet tjänar som en andlig ledstjärna för alla folk.

Vad kan vi göra för att åstadkomma bättre förståelse för Israel som kan bidra till att de bibliska löftena om fred uppfylls?

 

 


Tipsa en vän     Skriv utÅterblick och reflexioner
Under denna rubrik finns tidigare publicerade artiklar som fortfarande är dagsaktuella och väcker förnyade reflexioner.

 

Reflektion efter Israelresa
av Leif Carlsson,
Israelskännare och styrelseledamot i Stiftelsen Jabbok


Ben Benson 90 år

Genom tidskriften Jabbok och genom andra vägar arbetar Ben fortfarande outtröttligt med att bygga broar mellan kristna och judar. Vi i Jabboks styrelse vill ge våra varmaste gratulationer på Bens födelsedag!

Läs mer

Ditt stöd till stiftelsen jabbok

Bankgironummer 5121 - 5788
Stiftelsen Jabbok har nu ett BG-konto hos Handelsbanken i Sköndal. Till detta hör bankgiro nummer 5121-5788. Använd detta vid inbetalning av ditt ekonomiska stöd till stiftelsens verksamhet. Den tidigare...

Läs mer

TIDEN ÄR INNE !  
TA EMOT DET GLADA BUDSKAPET  !

Jesus är utan tvekan den störste förkunnare som någonsin funnits. Han hade Guds uppdrag att tala. Och ett gudagivet budskap att föra fram. Han förkunnade ”Guds budskap” säger texten. Det anger att...

Läs mer

ISRAELS PREMIÄRMINISTERS TAL I FN:
 

 "FÖR ISRAEL VÄNTAR  EN LJUS FRAMTID I FÖRENTA NATIONERNA."

FÖR 40 ÅR SEDAN  - GISSLAN BEFRIAD VID ENTEBBE!

Storbritanniens justitieminister:

"BDS BEGÅR VÄRRE BROTT ÄN APARTHEID"

JESUS -  VEM VAR HAN?

Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Bliv stödmedlem och prenumerant !
JABBOK
som internettidning

Från och med år 2009, på tidskriften Jabboks 25te år, började den tryckta tidningen att som komplement ges ut som internettidning. Med samma målsättning som tidigare syftar vi till att nå allt bredare grupper av läsare.
2017 blev Jabbok helt en internettidning.

Hör gärna av dej genom ett email;
benbenson@jabbok.se

Internettidningens adress är www.jabbok.se ;

Med dina stödgåvor säkrar du tidningens fortsatta utgivning och tidsaktualitet.

Du inbjudes också till ett större engagemang genom att bli stödmedlem.
Årsavgift 500 kronor.

Bankgiro 5121-5788
Tack för stöd och intresse!

Stiftelsen Jabbok

Jabbok
Ansvarig utgivare:   Ben Benson
Webmaster:   Ben Benson
Redaktion:   Ben, Leif, Eva