EN BROBYGGANDE TIDSKRIFT
som vill utveckla ett ömsesidigt förtroende mellan kristna och judar och befrämja en vänskaplig inställning till Israels land och folk
Textalk Classic
EN BROBYGGANDE TIDSKRIFT
Jabbok
Ansvarig utgivare:   Ben Benson
Webmaster:   Ben Benson
Redaktion:   Ben, Leif, Eva
Måndagen den 23 oktober 2017 - klockan 18:56
Artiklar
Förstasidan

« Föreg. Nästa »

 OFFER FÖR TERRORATTACK BAD MED ARABER PÅ TEMPELBERGET

 


OFFER FÖR TERRORATTACK BAD MED ARABER PÅ TEMPELBERGET


Eva Hermansson 2014-11-10


Rabbin Yehuda Glick kämpar för lika rättigheter för judar, araber och kristna att få be på Tempelberget. Judar har begränsad rätt att be där. Han har mycket goda relationer till araber och man kunde se honom sitta sida vid sida med araber och be tillsammans med dem. Den 29 oktober blev han utsatt för ett terroristangrepp.

Han befinner sig på Shaare Zedek Medical Center i Jerusalem och hans tillstånd är stabilt och förbättras.  Enligt uppgifter från 9 november kan han fortfarande inte tala, men han kommunicerar med familj och vänner genom att skriva på en whiteboard. Många ber att rabbinen snart skall bli helt återställd.


 

Översättning från artikel i "United with Israel":

En video (videon finns ej tillgänglig på Jabbok) visar när rabbinen Yehuda Glick ber sida vid sida med araber och han citerar också versar från Koranen. Han är ett levande exempel på fredlig samexistens mellan israeler och araber. På onsdag kväll (29 okt) sköts han ner av en arab från Jerusalem som tillhörde Islamiska Jihads terroristorganisation i ett försök att mörda honom.

Rabbin Glick får intensivvård nu och kämpar för sitt liv. Vi ber mycket för att han snart skall bli helt återställd. Han sköts med 3 skott på nära håll av en arab som bodde i Jerusalem och som jobbade på Begin Heritage Center. Terroristen hade suttit många år i ett israeliskt fängelse innan han frigavs 2012.

I videon kan man klart se hur rabbinen sitter med araberna på Tempelberget och ber tillsammans med dem. Den vision och hopp som uttrycks i Bibeln beskriver en framtid där det tredje templet tjänar som en andlig ledstjärna för alla folk.

Vad kan vi göra för att åstadkomma bättre förståelse för Israel som kan bidra till att de bibliska löftena om fred uppfylls?

 

 


Tipsa en vän     Skriv utReflektion efter Israelresa
av Leif Carlsson,
Israelskännare och styrelseledamot i Stiftelsen Jabbok


Nyss hemkommen från ytterligare en resa till Israel konstaterar jag återigen hur komplicerad situationen är för detta land. Israels historia är kantad med ständiga...

Läs mer
Ben Benson 90 år

Ditt stöd till stiftelsen jabbok

Bankgironummer 5121 - 5788
Stiftelsen Jabbok har nu ett BG-konto hos Handelsbanken i Sköndal. Till detta hör bankgiro nummer 5121-5788. Använd detta vid inbetalning av ditt ekonomiska stöd till stiftelsens verksamhet. Den tidigare...

Läs mer

TIDEN ÄR INNE !  
TA EMOT DET GLADA BUDSKAPET  !

Jesus är utan tvekan den störste förkunnare som någonsin funnits. Han hade Guds uppdrag att tala. Och ett gudagivet budskap att föra fram. Han förkunnade ”Guds budskap” säger texten. Det anger att...

Läs mer

ISRAELS PREMIÄRMINISTERS TAL I FN:
 

 "FÖR ISRAEL VÄNTAR  EN LJUS FRAMTID I FÖRENTA NATIONERNA."Israels premiäminister Benjamin Netanyahus tal i FN den 22 septemer 2016 på engelska:
                           ...

Relaterad bild

Läs mer

FÖR 40 ÅR SEDAN  - GISSLAN BEFRIAD VID ENTEBBE!

Svensk socialdemokrati har aldrig varit demokratisk !

 

Storbritanniens justitieminister:

"BDS BEGÅR VÄRRE BROTT ÄN APARTHEID"

JESUS -  VEM VAR HAN?

Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

KalenderSyftet med denna skrift på 48 sidor är att ge korta, relevanta och sakliga svar på vanliga frågor som vi på Svensk Israel-Information (SII) ofta får från allmänheten, inte minst från skolungdomar, studenter och journalister.

Problemställningarna rör både historiska aspekter och det moderna Israel samt konflikten med palestinierna och arabländerna. Sammanställningen tillför perspektiv som idag ofta saknas i den svenska debatten, och som vi därför tycker är extra angelägna, som

1. Hur bildades den moderna judiska staten Israel?
2. Varför är Jerusalem Israels huvudstad?
3. Fanns det en judisk närvaro i landet efter antiken?
4. Vilken är kopplingen mellan palestinierna och Palestina?
5. Varför finns det så många palestinska flyktingar?
6. Hur uppstod de judiska flyktingströmmarna?
7. Varför ockuperade Israel Västbanken och Gaza 1967?
8. Hur styrs de palestinska områdena idag?
9. Varför har Israel byggt en barriär/mur mot palestinska områden?
10. Varför finns det bosättningar på ockuperat område?
11. Hur skiljer man på antisemitism och kritik mot Israel?
12. Hur ser Israels relation till FN ut?
13. Hur fungerar den israeliska Lagen om återvändande?
14. Vilka är de avgörande frågorna i fredsförhandlingarna mellan palestinierna och Israel?

Låter det intressant? Beställ då ditt exemplar genom att betala in 70 kr till Svensk Israel-Information på plusgiro: 506665-9 eller på bankgiro: 5149-0373, s skickar vi dig häftet.

Eftersom vi – till skillnad från Palestinagrupperna inte får statligt stöd – måste vi tyvärr be om betalning till självkostnadspris för skriften.

Svensk Israel-Information är en ideell förening vars syfte är att bidra till en mer balanserad bild av Israel i Sverige. Vi erbjuder ärlig och saklig information och håller en öppen dialog med media och politiker. Svensk Israel-Information är inte bundet till något politiskt parti i Israel eller i Sverige. Vi arbetar genom att delta i mediasammanhang som tidningar och TV, håller föredrag, ger ut ett nyhetsbrev varje vecka och anordnar seminarier och konferenser om Israel och Mellanöstern.
Jabbok
Ansvarig utgivare:   Ben Benson
Webmaster:   Ben Benson
Redaktion:   Ben, Leif, Eva