EN BROBYGGANDE TIDSKRIFT
som vill utveckla ett ömsesidigt förtroende mellan kristna och judar och befrämja en vänskaplig inställning till Israels land och folk
Textalk Classic
EN BROBYGGANDE TIDSKRIFT
Jabbok
Ansvarig utgivare:   Ben Benson
Webmaster:   Ben Benson
Redaktion:   Ben, Leif, Eva
Söndagen den 5 juli 2020 - klockan 15:55
Artiklar
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Är det objektivt av media att lita blint på och publicera uppgifter som kommer inifrån Gaza om antalet dödade och skadade palestinier vid attacker?
 
Är det objektivt av media att anklaga Israel för bombningar i Gazaområdet innan man vet varifrån bomberna kommit?
 
Varför tycks vår utrikesminister ha intresse av att öka på siffran över antalet dödade palestinier under Protective Edge? Och har han något förslag att ge Netanyahu hur Israel skall skydda sig mot Hamas raketer, dem som inte Iron Dome tillintetgör, och hur Israel skall förstöra tunnlarna i Gaza som används för bl a vapensmuggling?


Eva Hermansson 2014-08-01

Varför är man i media så ivriga att anklaga Israel - för att uttrycka det drastiskt - nästan innan attackerna har hänt? Kan man inte vänta och kontakta BÅDA sidor och kontrollera?

Onsdag morgon 30 juli kl 06.54 kan man läsa på Svt Text-TV:
 
"Israels bombardemang i Gaza fortsatte tidigt på onsdagen (alltså denna morgon: min anm). Minst 33 palestinier däribland flera barn dödades. Minst 20 personer miste livet vid en israelisk attack mot en FN-skola i ett flyktingläger.
 
I norra Gazaremsan dödades en elvaårig handikappad flicka enligt räddningstjänsten i Gaza. I de centrala delarna i den smala kustremsan dödades senare en 16-årig flicka. Kort därefter dödades nio medlemmar, varav ett barn i samma familj i staden Khan Yunis.
 
Tidigt på morgonen dödades även en man i staden Rafah. Senare kom uppgifter om att 20 pers mist livet när Israel bombat en FN-skola i flyktinglägret Jabalia i norra Gaza. Skolan har använts som tillflykt av några av de över 200.000 palestinier som tvingats lämna sina hem under kriget, uppgav Ashraf al-Qudra, talesman för räddningstjänsten i Gaza.
Sedan Israel startade sin offensiv i Gaza för 23 dagar sedan har över 1 200 palestinier och 56 israeler mist livet. Enligt FN är de flesta palestinska dödsoffren civilpersoner."
 
Hela denna detaljerade "lista" får vi från Svt kl 06.54 på textsidan samma morgon attacken skedde. Hur är det möjigt att på en el högst två timmar i mörker ha alla dessa uppgifter att sända till nyhetsbyråer? Hur hinner man t ex att få undan bråte och betong mm mm och få fram de döda och t o m kolla upp både exakt ålder och släktskap så snabbt? Det är inte praktiskt möjligt! Man får starka misstankar om att "listan" redan var skriven innan attacken.
 
Och när attacker skett borde väl Svt o TV4, visa av erfarenheter, kolla upp båda sidors version av händelserna. Är det inte skäl att misstänka att palestinska källor inte vill erkänna att deras egna raketer dödat och skadat kvinnor och barn. Den 24 juli träffades UNRWA:s skola i Hanoun, Gaza av raketer och flera dog. Israel anklagas förstås. IDF (Israels försvarsarmé) har nu undersökt och man har kommit fram till att det troligen är förlupna Hamas-raketer, avsedda för Israel, som träffat skolan. Flera Hamasraketer hade vid den tiden skjutits i området.
 
Dessutom, när man i direktsändning i Svt från Gaza vid en attack hör Susan Ritzén, chockad av en plötslig attack, säga "Ja ni märker ju... raketen kom från ett flygplan (alltså Israel, min anm) de är de kraftigaste. Det är också eldgivning från havet där ute. De är mindre bomber." Hur kan man medan man koncentrerar sig på att rapportera i direktsändning, så tvärsäkert säga att det var en israelisk attack? Det är möjigt att det var så, men helt omöjligt för Ritzén att bedöma detta och sprida i direktsändning.
 
Och kan vi lita på vår utrikesministers opartiskhet i konflikten? Vi läser ovan - alltså på onsdag - att 1.200 palestinier dödats sedan Operationen inleddes. Dagen innan uttalar sig Carl Bildt och säger att 1.600 palestinier dödats. Hans siffra är 33 % högre. Dessutom med tanke på att många av dessa dödsfall troligen orsakats av Hamas själva, så undrar man hur diplomatisk ministern är? Vi har all anledning att granska hans uttalanden ang Israel i fortsättningen.Hans mantra är ju att Israel använder oproportionerligt våld. Har han något förslag på hur mycket våld som skall användas för att israeler skall känna sig trygga?
 
Självklart drabbas civila i Gaza. Det är tragiskt och sorgligt. Men vem bär skulden till detta om inte Hamas? De utsätter medvetet sin befolkning för lidande genom att använda människor som levande sköldar. Dessutom förföljs oliktänkande systematiskt och hänsynslöst. 
 
Israel måste försvara sin civilbefolkning. Eller menar kritikerna att Israels regering ska sitta med armarna i kors medan granater och raketer regnar ner över landet och drabbar oskyldiga israeler? 
Det är hög tid att svensk media börjar skildra det lidande som Hamas åstadkommer. En genomgående analys av vilka Hamas är och deras långtgående mål och avsikter vore också på plats. Målet är att utplåna Israel och döda alla judar i området. Detta är inget nypåkommet mål utan finns nedtecknat i deras stadgar.  

Leif Carlsson     Eva Hermansson
 
 

Tipsa en vän     Skriv utAKTUELLT

Fann 45 artiklar.

Rubrik   Författare   Publicerad

Ben Benson 90 år (29 nov. 2016)   Carlsson   2016-11-14
ISRAELS PREMIÄRMINISTERS TAL I FN:  "FÖR ISRAEL VÄNTAR  EN LJUS FRAMTID I FÖRENTA NATIONERNA."   Hermansson   2016-11-03
Storbritanniens justitieminister:"BDS BEGÅR VÄRRE BROTT ÄN APARTHEID"   Hermansson   2016-04-01
ISRAEL - ETT LAND TILL GLÄDJE   Hermansson   2015-08-06
Israels FN-ambassadör kommenterar bl a  Sveriges erkännande av en palestinsk stat   Hermansson   2015-01-09
Är det objektivt av media att lita blint på och publicera uppgifter som kommer inifrån Gaza om antalet dödade och skadade palestinier vid attacker? Är det objektivt av media att anklaga Israel för bombningar i Gazaområdet innan man vet varifrån bomberna kommit? Varför tycks vår utrikesminister ha intresse av att öka på siffran över antalet dödade palestinier under Protective Edge? Och har han något förslag att ge Netanyahu hur Israel skall skydda sig mot Hamas raketer, dem som inte Iron Dome tillintetgör, och hur Israel skall förstöra tunnlarna i Gaza som används för bl a vapensmuggling?   Hermansson   2014-08-01
KLAGOMUREN PÅ TURNÉ I SVERIGEIsraeliska Statens Turistbyrå kommer under sommaren resa runt i Sverige med en replika av den världsberömda västra muren, även kallad klagomuren.   Samuelsson   2014-06-12
FYRA ÅR SOM AMBASSADÖR I ISRAEL   Hermansson   2014-02-28
ANTISEMITISM I SVENSKA SKOLBÖCKEREtt gediget forskningsarbete av Leif Carlsson, lektor vid Jönköpings Högskola, har nu getts ut i en bok med namnet  ”Det förkastade judefolket”    Benson   2013-11-10
Internationella Trons dag firas i Nasaret med latinska patriarkatet och tusentals katoliker från hela världen   Benson   2013-11-09
Så här kan det också vara i IsraelEn hemkomst berättelse   Meyer   2013-01-08
Ship to Gaza-aktivister återvänder tryggt till Sverige, Hamas skjuter raketer24.10.12    Ambassadblogg   2012-10-26
Israels president Shimon Peres 89 år"Min önskan är densamma som alltid att Israels barn skall få fred." sa Israels president Shimon Peres på sin 89-årsdag när han blåste ut tårtljusen.   Benson   2012-08-28
Önsketänkande leder inte till fred   Cohn   2012-08-11
CHRIST AT THE CHECKPOINT - Hope in the midst of conflict - 5-9 mars 2012 i Bethlehem    Hermansson   2012-06-02
Antisemitismens nya ansikte   Benson   2012-05-28
                                                                                                                         Brevväxling mellan Netanyahu och Abbas"förpliktigade att uppnå fred"   Benson   2012-05-22
”Reepalus språk är antisemitiskt”Referat från Sydsvenskan.Författare: Elin Fjellman Jaderup, och TT Stockholm/Malmö. Ansvarig publicering Jabbok   Benson   2012-05-02
Ingmar Karlssons UDpromemoria 1982för att implementera antisionismen inom UD   Benson   2012-04-28
BILDAs antisemitiska konstutställningi Immanuelskyrkan, Stockholm   Benson   2012-04-01
MARTIN LUTHER KING-en vän och beundrare av Israel   Benson   2012-01-16
SAAB - Gameekonomin och moral   Benson   2011-12-04
Gilad Shalit på väg hem talar i telefon med sina föräldrar första gången efter 5 årJabboks redaktion vill Gratulera Gilad Shalit och hans familj till friheten och hemkomsten till Israel.Vi vill också sända ett TACK till Gud för svar på alla böner som sänts upp från hela världen under åren Gilad suttit i fångenskap i Gaza   Hermansson   2011-10-18

« Föregående sida  Nästa sida »
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Bliv stödmedlem och prenumerant !
JABBOK
som internettidning

Från och med år 2009, på tidskriften Jabboks 25te år, började den tryckta tidningen att som komplement ges ut som internettidning. Med samma målsättning som tidigare syftar vi till att nå allt bredare grupper av läsare.
2017 blev Jabbok helt en internettidning.

Hör gärna av dej genom ett email;
benbenson@jabbok.se

Internettidningens adress är www.jabbok.se ;

Med dina stödgåvor säkrar du tidningens fortsatta utgivning och tidsaktualitet.

Du inbjudes också till ett större engagemang genom att bli stödmedlem.
Årsavgift 500 kronor.

Bankgiro 5121-5788
Tack för stöd och intresse!

Stiftelsen Jabbok

Jabbok
Ansvarig utgivare:   Ben Benson
Webmaster:   Ben Benson
Redaktion:   Ben, Leif, Eva